Agarwood Inoculation and Inducement Partnership/ Services

Bahagian A


Adakah Anda Kerap Berbelanja Besar untuk Kos Inokulasi Gaharu?
Ini Adalah Penyelesaian Yang Boleh Anda Fikirkan
Berdaftarlah dengan Rimbun Hijau Anugerah SEKARANG
Dan
Ketahui kelebihan dan manfaat berdaftar dengan dengan Rimbun Hijau Anugerah !!!

Promosi Pendaftaran Khas Inducement/Inokulasi Karas/ Gaharu untuk
Pekebun /Pemilik Gaharu Liar Kawasan Luar ­­Bandar
 
(Promosi Pendaftaran Tamat 30 September 2017)
 
Jangan Ketinggalan dan Terlepas Peluang Keemasan ini!!!
 
Dalam usaha membina keyakinan dan kepercayaan terhadap industri gaharu luar bandar, Rimbun Hijau Anugerah Agrotech berbesar hati menjemput ‘genuine’ penanam/pekebun gaharu luar ­­Bandar dan pemilik pokok gaharu liar Luar Bandar untuk tawaran pendaftaran pakej inducement/inokulasi istimewa.
Syarat-syarat penyertaan:
1.     Keutamaan Promosi Pendaftaran
      Promosi pendaftran ini ditawarkan kepada ‘Genuine’ penanam/pekebun gaharu luar ­­Bandar yang memiliki pokok gaharu berusia 4 tahun keatas dan/atau Pemilik pokok karas/gaharu liar saiz ukur lilit 40 cm ke atas yang serius dan berminat.
 
2.  Kelebihan Program Pendaftaran:

a.  Melayakkan anda mendapatkan pek pengenalan secara PERCUMA
b. Tawaran Pembelian ulangan bamboostick inducer dan inducer cair GAS_de Denai dengan HARGA ISTIMEWA/TERENDAH (Potongan harga RM10 untuk setiap satu produk/item secara berterusan).

3.      Konsep pendaftaran dan kerjasama:
a)     Pendaftaran dan kerjasama ini mengutamakan kepuasan dan keperluan peserta.
b)     Pendaftaran dan kerjasama ini mengurangkan risiko penipuan dan kerugian peserta.
c)   Pendaftaran dan kerjasama ini melayakkan pekebun dan pemilik gaharu mendapat harga/kos inducement terbaik dan pada harga istimewa yang terendah di pasaran.
d)     Pendaftaran dan kerjasama ini melibatkan Proses Fasa Rapport/Confidence Building. Pada fasa ini peserta akan diperkenalkan dan dibekalkan pek pengenalan bamboostick dan teknik inducement secara PERCUMA (kos penghantaran dengan POSLAJU ditanggung peserta) 
e)    Kepentingan ‘peace of mind and no commitment policy’—Jika selepas Proses Fasa Rapport/Confidence Building, pekebun dan pemilik bebas memutuskan samada akan terus untuk menyertai kerjasama ini atau tidak. Kepuasan peserta adalah keutamaan kami.


4.     Pendaftaran Pakej Diskaun:-

Pekebun dan pemilik perlu mendaftar Pakej Diskaun yang bertujuan memberi mereka kelayakkan kepada pek pengenalan dan pembelian pada harga rendah ketika melakukan pembelian ulangan produk inducement yang berkaitan. (Kami menolak policy hidden fees kepada pekebun dan pemilik yang bakal terlibat).
Untuk tujuan itu, pekebun dan pemilik hanya perlu membayar yuran pendaftaran penyertaan yang amat rendah mengikut pilihan untuk melayakkan mereka menerima pek pengenalan secara percuma.

Pilihan Pendaftaran Pakej  adalah seperti berikut:-

a) Pilihan Pendaftaran Pakej Anugerah 1: RM100
(Anda akan menerima 2 pek bamboostick inducer [bernilai RM170] secara PERCUMA)*
(Pendaftaran Pakej 1 akan melayakkan anda membeli bamboostick inducer sahaja pada harga rendah dari harga pasaran kami secara berterusan)

b) Pilihan Pendaftaran Pakej Anugerah 2: RM200
(Anda akan menerima 2 pek bamboostick inducer [bernilai RM170] dan 2 liter inducer cair [bernilai RM200] secara  PERCUMA)*
(Pendaftaran Pakej 2 akan melayakkan anda membeli bamboostick inducer dan/atau inducer cair pada harga rendah dari harga pasaran kami secara berterusan)
   
Nota*:
*Bayaran pendaftaran hanya sekali sahaja dan tidak dikembalikan.               
*Pendaftaran ini melayakkan anda membeli bamboostick inducer dan/atau inducer cair pada harga yang rendah berdasarkan pakej pendaftaran yang anda pilih.
*Tidak termasuk kos POSLAJU. Kos penghantaran ditanggung peserta.

5.     Dengan menyertai kerjasama ini Penanam dan Pemilik pokok karas/gaharu liar bersetuju dengan terma dan syarat termasuk:-
a)    Bersetuju dan mematuhi Kaedah dan Proses Fasa Rapport/Confidence Building.
b)   Penanam/pekebun gaharu dan Pemilik akan diberikan pek pengenalan bamboostick (2 pek secara PERCUMA) pada Proses Fasa Rapport/Confidence Building.
c)   Peserta perlu mematuhi kaedah/teknik penggunaan teknik bamboostick dan inducer cair GAS_de Denai jika berkaitan. (Ini kerana inducer cair kami bukan digunakan untuk tujuan teknik infuse atau dripping).
d)   Peserta perlu mematuhi segala terma dan syarat yang berkaitan.6.     Pilihan kerjasama selepas Proses Fasa Rapport/Confidence Building. Sekiranya selepas tempoh ini berakhir dan pekebun/pemilik berhasrat meneruskan kerjasama ini, maka pekebun dan pemilik boleh memilih untuk meneruskan kerjasama dengan option berikut:


a) Peserta membeli inokulan/induser pada harga istimewa dan terendah di pasaran dan melakukan penyuntikkan (inducement) sendiri.

b) Peserta menggunakan khidmat inokulan/induser dan kerja pengginokulasian/inducement dari kami pada harga istimewa dan terendah di pasaran.

c) Kerjasama penyuntikan dengan nisbah peratusan perkongsian keuntungan yang dipersetujui bersama*.


Nota *: Dalam pilihan (c) ini kesemua tanggungjawab, peranan dan sumbangan kedua-dua pihak dibincangkan dan dipersetujui bersama dalam “terms of reference” dan perjanjian usahasama secara perundangan perlu ditandatangani bersama.

Pilihan (c) sesuai bagi penanam/pemilik yang mempunyai pokok gaharu berusia [5-8 tahun] tetapi kurang modal untuk inokulasi; bentuk kerjasama boleh dibincangkan.7.     Peluang telah tersedia di depan anda dan terserah anda. Selebihnya terserah anda untuk menilai dan membuat keputusan...

      Sekiranya anda berminat dan serius silalah PM atau emailkan maklumat berikut kepada kami (ke gaharuanugerah@gmail.com / 013-8118377).


      a)  Nama
b)  No KP
c)  Alamat 
d)  No HP, dan
e)  Email anda “Building Trust and Confidence in Agarwood Industry”


----Bahagian B---

Agarwood Inoculation and Inducement Partnership/Services

Kerjasama dan Khidmat yang ditawarkan adalah seperti berikut:
  1. Kerjasama Inokulasi dan Inducement Gaharu (sesuai bagi penanam yang mempunyai pokok gaharu berusia [5-8 tahun] tetapi kurang modal untuk inokulasi; bentuk kerjasama boleh dibincangkan)
  2. Khidmat Inokulasi dan Inducement Gaharu
Produk GAS_de Denai Agarwood/Gaharu Inducers® yang kami gunakan adalah:
  1. GAS_de Denai (F5) Agarwood/Gaharu Inducers®_Nbase (single/double Xs)
  2. GAS_de Denai (F4) Agarwood/Gaharu Inducers®_Mbase (single/double Xs)


Khidmat ataupun kerjasama inokulasi/inducement bermula dengan satu peringkat yang penting iaitu Fasa 1.
Fasa 1: iaitu Demonstrasi produk ke atas pokok pengguna melalui teknik “localized inducement”.

  1. Sekalipun kajian lapangan produk dan teknik inducement telah dijalankan di plot gaharu Gaharu Anugerah Sarawak, tujuan fasa ini adalah untuk pengguna menilai dan membina keyakinan terhadap produk dan perhidmatan yang bakal mereka guna terutama dalam membina keyakinan terhadap potensi produk dan menepis andaian risiko luar jangka seperti kematian/kerosakkan ke atas pokok dan sebagainya.
  2. Ujian dilakukan di kebun/ladang pengguna atau syarikat.
  3. Bagi keselesaan pengguna baru, kami menyediakan "pek demo" produk kami ke atas pokok untuk kepuasan hati. Melalui kaedah ini pengguna berpeluang melihat keputusan awal hasil suntikkan dan menilai kualiti dan keberkesanan produk dalam penghasilan resin gaharu.
  4. Dalam proses ini teknik “localized inducement” digunakan (akan dilakukan pada bahagian tertentu pokok). Tempoh ujian ini berlansung sekitar 2-3 bulan atau lebih (2-3 months trial period or more) selepas bermulanya pokok diinokulasi atau diinduce. 
  5. "Peace of mind" --Sekiranya pengguna membuat keputusan tidak membeli atau melanggan produk dan perkhidmatan kami, kami tidak menetapkan komitmen kepada pelanggan untuk membeli/melanggan (purchasing/subscription commitment) mahupun untuk terikat ke atas produk/perkhidmatan kami, dan 
  6. Sekiranya pengguna membuat keputusan untuk membeli/mengguna produk dan khidmat kami, Fasa  2 memberi pelbagai pilihan kepada pengguna.
Fasa 2: Aplikasi Pilihan

Pilihan (a): Pelanggan membeli inokulan/induser dan melakukan penyuntikkan sendiri.

ATAU

Pilihan (b): Pelanggan meggunakan khidmat inokulan/induser dan kerja pengginokulasian/inducement dari kami.

ATAU

Pilihan (c):  Kerjasama penyuntikan dengan nisbah peratusan perkongsian keuntungan yang dipersetujui bersama. 

Dalam pilihan (c) ini kesemua tanggungjawab, peranan dan sumbangan kedua-dua pihak dibincangkan dan dipersetujui bersama dalam “terms of reference” dan perjanjian usahasama secara perundangan perlu ditandatangani bersama. Pilihan (c) sesuai bagi penanam yang mempunyai pokok gaharu berusia [5-8 tahun] tetapi kurang modal untuk inokulasi; bentuk kerjasama boleh dibincangkan.
0601-0002791-712 (Bank Muamalat)

 “Building Trust and Confidence in Agarwood Industry”

Kind regards,

Gaharu Anugerah Sarawak
gaharuanugerah@gmail.com